Jump to content
Hilux Pickup Owners Club & Online Community
Deadly Dave

Using Flickr on android phone.

Recommended Posts

Deadly Dave

Open a Flickr account here  https://www.flickr.com/

Send some pics to your account the same as you would share on WhatsApp , Viber , email etc. 

That's the hardest part done.

 

 

Now if you want to share a pic on HPOC this is what you do.

1. Click on Flickr app.

2. Click on middle symbol at top of page  (head and shoulders in a circle)

3. Click on the pic you want to use.

4. Click on share symbol at bottom of page  (three circles joined by two lines)

5. Click on "copy URL"

6. Go to thread on HPOC and click paste and then click space or return.

HPOC will automatically embed the pics.

Hope this helps. 

 

  • Like 2
  • Thanks 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
JasXPear

Awesome cheers Dave 

Share this post


Link to post
Share on other sites
a.goldthorpe
18 hours ago, Deadly Dave said:

Open a Flickr account here  https://www.flickr.com/

Send some pics to your account the same as you would share on WhatsApp , Viber , email etc. 

That's the hardest part done.

 

 

Now if you want to share a pic on HPOC this is what you do.

1. Click on Flickr app.

2. Click on middle symbol at top of page  (head and shoulders in a circle)

3. Click on the pic you want to use.

4. Click on share symbol at bottom of page  (three circles joined by two lines)

5. Click on "copy URL"

6. Go to thread on HPOC and click paste and then click space or return.

HPOC will automatically embed the pics.

Hope this helps. 

 

Will this workhttp://Flicker

Share this post


Link to post
Share on other sites
lastofthev8s

https://www.flickr.com/gp/153587870@N02/QW45Gn

Doesn't work for me, I'm on an android if that makes any difference? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Deadly Dave
41 minutes ago, lastofthev8s said:

https://www.flickr.com/gp/153587870@N02/QW45Gn

Doesn't work for me, I'm on an android if that makes any difference? 

That's strange. Did you get the option to "copy url"? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
lastofthev8s
1 hour ago, Deadly Dave said:

That's strange. Did you get the option to "copy url"? 

Yeah, it all tallied up with your guide perfectly but the link I get won't embed. I tried pasting it into the 'insert other media' box too but it just lights up red and says there is no image at that url. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Deadly Dave

Sorry Paddy, I'm not a techy expert. I just wrote up the way it works for me. I'll see if I can work out what's going wrong for you.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Wolfracer
1 hour ago, lastofthev8s said:

https://www.flickr.com/gp/153587870@N02/QW45Gn

Doesn't work for me, I'm on an android if that makes any difference? 

Change your setting to public

 Its on friends and family

 

https://flic.kr/p/HGamcq

 

https://flic.kr/p/HGamcq

2018-04-04_09-31-28

 

https://flic.kr/p/HGamcq

That's weird. If you don't leave it long enough to embed it just brings up the link. 

 

https://flic.kr/p/HGamcq

 

2018-04-04_09-31-28

 

 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
lastofthev8s

I've set everything to public and its still not working. I'll have another play tomorrow. It might be something as daft as needing to restart my phone... 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Deadly Dave

Wolfracer figured it out. Pics need to be set on public. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
lastofthev8s
8 hours ago, Deadly Dave said:

Wolfracer figured it out. Pics need to be set on public. 

 

Yup, all set to public but its still doing the same. The link I get looks different to John's too. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
JasXPear
19 hours ago, Wolfracer said:

 

That's weird. If you don't leave it long enough to embed it just brings up the link. 

 

 You post the url then the forum software is interpreting that, working out what type of link you’re trying to post & inserting the right code to embed it. That process must take a bit of time and I guess if you don’t leave it long enough to work out it’ll just insert the url.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Wolfracer

It's still not public. Its says froends and family when I click the link from your first post. 

2018-04-11_06-09-46

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
lastofthev8s
3 hours ago, Wolfracer said:

It's still not public. Its says froends and family when I click the link from your first post. 

2018-04-11_06-09-46

 

I must be missing a setting somewhere then, or when I set it to public it reset again??? I'll have another go. 

BTW, you have an email. :thumbsup:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Wolfracer
5 minutes ago, lastofthev8s said:

I must be missing a setting somewhere then, or when I set it to public it reset again??? I'll have another go. 

BTW, you have an email. :thumbsup:

 

Try another upload and check the settings when you upload?

 

Thanks, I get daily notifications from Flickrtard.com, apparently they've been really busy the last day or so... ;)

 

 

https://www.flickr.com/gp/160385117@N08/i8bkx6

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
lastofthev8s
3 minutes ago, Wolfracer said:

Try another upload and check the settings when you upload?

 

Thanks, I get daily notifications from Flickrtard.com, apparently they've been really busy the last day or so... ;)

 

 

:wanker:

 

Default privacy is set to public, so is location privacy and safety level is set to moderate.

I'll try your last suggestion. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Wolfracer

https://www.flickr.com/gp/160385117@N08/i8bkx6

I've just changed the privacy on my pic of your settings and have got the above link.

 

Looks like the same style link as yours. Error message on here says can't embed as no image attached to it. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
lastofthev8s
2018-04-11_09-37-58

 

Well new uploads work but not anything that was already on there. Progress anyway! I'll go and delete my Flickrtard.com account now. :thumbsup:

 

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Wolfracer

Go to camera roll, select pic, click the i for information, scroll down to bottom and look at "more" you should see a padlock?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
lastofthev8s
3 minutes ago, Wolfracer said:

Go to camera roll, select pic, click the i for information, scroll down to bottom and look at "more" you should see a padlock?

DSC_0870

Haha, winner! Got it now John, thanks for your help! :thumbsup:

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Wolfracer
2 minutes ago, lastofthev8s said:

DSC_0870

Haha, winner! Got it now John, thanks for your help! :thumbsup:

 

:yahoo::toast:

 

  • Like 1
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Deadly Dave

:lee:  :cheersbeer:  :lee:

Share this post


Link to post
Share on other sites
a.goldthorpe

 Good u

2018-04-10_08-06-32

finally got it thanks 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
a.goldthorpe

Meet the family

2018-04-12_12-30-29

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Paul.T
On 12/04/2018 at 12:34, a.goldthorpe said:

Meet the family

2018-04-12_12-30-29

 

nice family :thumbsup:

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

×